Hvem er jeg      

   

Klaus Yde
Havrevænget 54
4690 Haslev

Tlf: 56 31 61 09
Fax: 56 31 68 09
Skype: fam.yde
Messenger: k_yde@hotmail.com

E-mail: webmaster@waterbears.dk

 

Jeg er fra 1953, læge, aktuelt ansat på medicinsk afdeling, Fakse Sygehus. Har rodet med mikroskoper siden jeg var stor knægt. Startede med et Nikon mikroskop som jeg selv lavede fasekontrast til. Da jeg blev gift og var under uddannelse og fik børn var der ikke så megen tid til mine mikroskoper. Da mine piger flyttede hjemmefra blev der der lidt mere tid til mikroskopien.

Jeg fik mig et ordentligt mikroskop i form af et Zeiss Laboval (se udstyr), der i forbindelse med en lille arv blev udstyret med en digital fotoløsning og fasekontrast. Senere er udstyret blevet forbedret og udvidet og jeg har nu et mindre laboratorium, hvor jeg kan lave næsten alt hvad jeg har lyst og især tid til - inklusive parafinindlejring og mikrotomsnitning

Og hvad roder jeg så med. Jeg har gjort meget ud af bjørnedyr, men på det sidste er det mest blevet til "pond hunting" med speciel interesser for Desmediaceer - om end der er lidt langt mellem de gode fundsteder herhjemme. Ellers encellede dyr og plankton mere generelt.

Ellers har jeg rodet med: Diatomeer, Foraminiferer og Radiolarier. Er begyndt med at lave og farve botaniske snit. mest med med min bordmikrotom. Min store slædemikrotom vil nok først for alvor blive taget i brug når jeg går på pension.

På det sidste har jeg taget en del billeder af Rhododendron gennem stereomikroskop og det nyeste jeg har rodet med er krystaller og polarization, som kan give nogen helt enestående billeder.

Kommentarer og ønsker til hjemmesiden modtages gerne.

Opdateret: 23-09-2008