Billeder

Dette er ment som begyndelsen til en billedsamling af mikroskopiske og stereomikroskopiske billeder. Det er min plan at lægge billeder ind af dels de mest almindelige ting man finder i ferskvand og saltvand, men også billeder af botaniske snit, diatomeer, foraminiferer, krystaller osv. for at illustrerer hvad mikroskopet kan bruges til. På sigt er det mit håb at lave en samling over de mest almindelige encellede dyr og alger som kan findes i ferskvand. Det er også min plan at lægge små film ind - men det er lidt ude i fremtiden.

I første omgang har jeg blot lagt nogle appetitvækkere ind - senere bliver det mere systematisk.

Billederne er alle egne optagelser med mindre andet er angivet og som oftest uden særlig billedbehandling anden end beskæring og justering af kontrast og farvebalance. En gennemgang af hvilke programmer og hvordan man gør kan senere findes her.

Hvor jeg har været i stand til at bestemme kræet/planten er det anført - men må tages med alle forbehold. Derfor vil der kun meget sjældent været angiver andet end familie. Da det er ret stort arbejde at lægge en præcis forstørrelse ind  - som oftest i form af en målestok med angivet størrelse - er det kun sjældent lavet - men vil kunne laves for de fleste billeder, idet jeg har alle data registreret om billederne.

Hvis nogen er interesseret i at bruge billederne i anden sammenhæng - kan der laves aftale om det. Det skal for god ordens skyld bemærkes at hovedparten af mine billeder er udstyret med et skjult vandmærke for at beskytte mine rettigheder

 

Udvalgte billeder:

Mysidacea sp - marin art - ikke dansk

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

Opdateret: 27-12-2008